Oyun Haberleri ve Oyun Rehberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Oyun Rehberleri
  4. »
  5. Dragons Dogma 2 Mart Ayında Çıkıyor

Dragons Dogma 2 Mart Ayında Çıkıyor

admin admin -
155 0

Dragon’s Dogma Serisi ve Dragon’s Dogma 2

İlk olarak, benim için RPG türü çeşitli oyun türleri arasında en favorilerimden biridir. Ancak, bu türün karşılaştığı yaygın bir sorun vardır; birbirine çok benzemeleri. Ancak, bu benzerlikten sıyrılan başarılı RPG oyunlarından biri de Dragon’s Dogma serisidir. İlk olarak 2013’te tanıtılan Horizon oyunu ile bu seri, RPG türüne yeni dinamikler getirmeyi başardı.

Dragon’s Dogma Online ve Oyun Dinamikleri

2015’te sadece Japonya için piyasaya sürülen Dragon’s Dogma Online da büyük beğeni topladı. Batıda birçok oyuncu tarafından oynanmasına rağmen, maalesef oyun Batı’da yayımlanmadı. Dragon’s Dogma Online’ı oynama şansına sahip oldum, ancak oyun Aralık 2019’da tamamen kapatıldı. RPG oyunları üreten geliştiricilerin özellikle açık dünya mantığını ve yaratıklarla mücadele dinamiklerini gözden geçirmesi gerektiğini gösteriyor.

Açık Dünya ve Oyun Heyecanı

Dragon’s Dogma, gerçekten bir bossla savaşma heyecanını hissettiğim nadir RPG’lerden biridir. Ayrıca, Dragon’s Dogma’nın açık dünyasında dolaşırken oyunculara kendilerini zaman zaman çaresiz hissettirmeyi başaran bir oyundur. Birçok RPG oyununda karşılaşılan düşmanlar genellikle gerçek bir tehdit oluşturmadığı ve oyun dünyasını keşfetme hissiyatını vermediği için, zamanla açık dünyada dolaşmak istenmeyebilir. Dragon’s Dogma serisinde ise açık dünyada birçok tehdit olduğu ve gerçekten keşfetme hissiyatını oyunculara verebildiği için, dünyasını dolaşırken tedirgin olmanıza rağmen bu sizi dünyasını keşfetmekten alıkoymaz.

Dragon’s Dogma 2 ve Özellikleri

Dragon’s Dogma 2, Dark Horizon oyununun devamı olarak karşımıza çıkacak, ancak paralel bir dünyada geçecek. Oyunda yeni düşmanlar olacak, özellikle Jason ve Argonauts filminden ilham alınan bir yaratığa odaklanacak. Oyunda, Vermut Batal olmak üzere iki farklı krallık ve bölge göreceğiz. Ayrıca Elf yerleşimi olan Sacred Arbor’ı da keşfedeceğiz. Yine R Engine’in gücüne dayanarak gerçekçi karakterler oluşturmak mümkün olacak.

Sonuç olarak, Dragon’s Dogma 2’ye olan beklenti yüksek. Potansiyel yüksek maliyetine rağmen, edinmeye karar verdiğim nadir oyunlardan biri olarak öne çıkıyor.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir